Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. 6 juni werksymposium naar meer dagwerk in de infra

6 juni: Werksymposium naar meer dagwerk in de infra

Donderdag 30 mei 2024

Veilig werken aan de weg zonder ongevallen: welke stappen kunnen we zetten. Hoe werken we vanaf de aanbesteding meer samen om het werk goed en veilig te organiseren. Wat zijn de dilemma’s. Tijdens een werksymposium op 6 juni zoeken ondernemers en Rijkswaterstaat samen naar oplossingen. Je bent van harte welkom!

Het werksymposium is bedoeld om samen naar oplossingen te zoeken. Tijdens het symposium werk je een fictieve casus uit vanaf verschillende – soms minder traditionele – invalshoeken. Vanuit het inzicht dat we elkaar nodig hebben om veilig te werken.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Veiligheid van de werkzaamheden
  • Doorstroming & communicatie
  • Productie (volume, kwaliteit van werk)
  • Personeel (capaciteit, gezondheid)

Praktische informatie

Dag en tijd: donderdag 6 juni van 12 tot 17 uur.

Locatie: Heijmans, Graafsebaan 65 in Rosmalen.

Vanaf 12 uur is er een inlooplunch, het programma begint om 12.50 uur en duurt tot 17 uur. Daarna is er een borrel om na te praten.

Het symposium wordt georganiseerd door vakvereniging Het Zwarte Corps, Bouwend Nederland en Rijkswaterstaat.

Aanmelden kan via Chris van Veldhuizen cveldhuizen@hzc.nl of Wilma Hermsen whermsen@hzc.nl

Meer over veilig werken langs de weg

Veilig werken vraagt om een gemeenschappelijk doel en een goede samenwerking tussen alle betrokken partners. Daarom stelden Bouwend Nederland, Cumela, MKB Infra, Techniek Nederland, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) een duidelijk statement met hoge doelen op. Onze boodschap aan Rijkswaterstaat en andere wegbeheerders luidt: er zijn aanvullende maatregelen nodig om veilig te werken op de vluchtstrook. Zie het nieuwsbericht.

 

 

 

Ron Wesseling
Verenigingsmanager vakgroep bitumineuze werken
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 27 juni 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veilig werken

Hoe maken we de bouw veiliger? Welke kansen en uitdagingen liggen er om ketensamenwerking te versterken? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Geert van der Linde, HSE-directeur bij Ballast Nedam, antwoord op deze vragen.

Woensdag 26 juni 2024
Eigenaarschap bij arbeidsongevallen

Anderhalf jaar geleden introduceerde de Nederlandse Arbeidsinspectie een nieuwe ongevalsonderzoekmethode. Werkgevers krijgen de mogelijkheid zelf onderzoek te doen naar arbeidsongevallen, inclusief het opstellen van een verbeterplan om de veiligheid in het bedrijf te verbeteren. Deze aanpak blijkt inmiddels zeer effectief. Rob Paumen, hoofd Arbeidsomstandigheden, en projectmanager Roy Huys van de Nederlandse Arbeidsinspectie delen hun inzichten.

Dinsdag 11 juni 2024
Werkboek Samen klimmen op de veiligheidsladder nu te bestellen

Veiligheid is de verantwoordelijkheid van iedereen. Daarom vind je in dit werkboek opdrachten voor jou en je collega’s, met QR-codes naar video’s en podcasts over veiligheid als teamprestatie. De opdrachten in het boek helpen je óók om de stap naar trede 3 van de Safety Culture Ladder te zetten. KAM-adviseur Ginette Seelen van VB Groep keek mee met de proefdruk.