Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Regiobijeenkomst regio oost van bouwonderwijs tot discussie met messi

Regiobijeenkomst Regio Oost: van bouwonderwijs tot discussie met Messi

Maandag 1 juli 2024

Ondanks het lonkende barbecue-weer waren er donderdag 27 juni rond de 70 leden naar de Regiobijeenkomst Oost gekomen. In congrescentrum Orpheus in Apeldoorn kregen ze een gevarieerd programma voorgeschoteld; informatief en inspirerend.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar vond de Regiobijeenkomst in de avonduren plaats. Dan zit het dagelijkse werk er immers op voor de meeste bouw- en infrabedrijven. Vanaf 19.00 uur werden de leden ontvangen met een kop soep en een broodje. Het welkomstwoord was traditiegetrouw aan regiovoorzitter Hans van Norel. Ditmaal was het echter de laatste keer, na negen jaar treedt hij namelijk terug als voorzitter van regio Oost. Uiteraard waren er dankwoorden en bloemen.

Lange procedures en lobby’s

Dagvoorzitter Wilbert Schellens, bij Bouwend Nederland manager van regio Oost, introduceerde vervolgens de eerste spreker van de bijeenkomst: Arno Visser, de voorzitter van Bouwend Nederland. Visser gaf aan dat het positief is dat er na zes maanden formeren een hoofdlijnenakkoord ligt. Alhoewel het slechts hoofdlijnen betreft, komt het nu aan op uitvoering, uitvoeringskracht en beschikbare middelen. Hij zoomde in op de grote uitdagingen waar de lidbedrijven voor staan. De stikstofproblematiek bijvoorbeeld, de energietransitie, de woningbouw. Visser ging in op de lange procedures die het lastig maken voor zowel bouw- als infrabedrijven om voortvarend aan de slag te gaan. Hij maakte duidelijk hoe Bouwend Nederland met lobby’s bij landelijke, provinciale en lokale overheden hard werkt aan versnelling en continuïteit voor bouw en infra. Ook onderwijs kwam ter sprake. Visser vertelde over zijn bezoek aan de ROC-docentendag in Zwolle. Hij benadrukte hoe belangrijk goed onderwijs is voor de sector en hoe belangrijk daarom ook de goede relatie van Bouwend Nederland met de onderwijsinstellingen.

In discussie met Messi

De volgende spreker was voormalig topscheidsrechter Björn Kuipers. Een spreker die bij uitstek aansloot bij het moment van de regiobijeenkomst, het EK voetbal in Duitsland is immers in volle gang. Kuipers, die onder meer de finale van het vorige EK floot en de Champions League finale van 2014, boeide de aanwezigen met talloze anekdotes uit zijn rijke carrière als scheidsrechter. Hij liet bijvoorbeeld filmpjes zien van de stevige discussies die hij voerde met topvoetballers als Messi en Sergio Ramos. Met die beelden wilde hij de leden duidelijk maken dat je moet durven impopulaire maatregelen te nemen als je het maximale wilt bereiken. Kuipers, die zelf twee Jumbo vestigingen heeft in het oosten van het land, wist naadloos de link te leggen tussen sporten/scheidsrechteren op top niveau en ondernemerschap. Teamwork was daarbij een van de sleutelwoorden. Immers, ook als scheidsrechter kun je het niet alleen, heb je de grensrechters, maar ook de minder zichtbare officials en de VAR keihard nodig. Ieder teamlid speelt zijn of haar eigen cruciale rol om tot een gezamenlijke topprestatie te komen, en dat is een onderneming niet anders. Ook voor de niet-voetbalfans was het verhaal van Kuipers zeer boeiend en inspirerend.

Gezellige afsluiting

Na het luisteren naar de twee sprekers kwamen de leden zelf aan het woord tijdens de gezellige netwerkborrel. Dat er meer dan genoeg te bepraten viel, bleek wel uit het late tijdstip waarop de bijeenkomst werd afgesloten. Bijna een uur na de officiële eindtijdstip gingen de laatste leden naar huis. Zonder meer een teken dat ook deze Regiobijeenkomst zeer geslaagd was.

Wilbert Schellens
Regiomanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 2 juli 2024
Trotse aannemer en voorzitter: Lucas Haafkes in beeld bij TOM Magazine

Met aannemers- en familiebedrijf Haafkes, gevestigd in Goor en Deventer, staat hij voor grote uitdagingen op het gebied van bouw, duurzaamheid en netcongestie. Als voorzitter van de afdeling regio Twente probeert hij ook in naam van 170 regionale bouw- en infrabedrijven het verschil te maken. En bij het voetbalelftal van zijn zoon fungeert hij als enthousiast leider. "In al die rollen draait het in feite om plezier, samenwerken en samenbouwen", geeft Lucas Haafkes een kijkje in wat hem drijft en voorstuwt.

Vrijdag 14 juni 2024
JBN Oost combineert inhoud en verbinding met bedrijfsbezoek en ledenvergadering

Met een bedrijfsbezoek van Jong Bouwend Nederland (JBN) kom je nog eens op plekken waar je normaal niet snel zou komen. De leden van JBN Oost maakten begin juni een uitstapje naar Rc Panels in Lemelerveld. "Prachtig om te zien hoe ze met veel doorzettingsvermogen een innovatief product op de markt hebben gezet."

Woensdag 12 juni 2024
Bouwplaatsen in Regio Oost bruisen van de enthousiaste kinderen

Wat een geweldige Onderwijsdag van de Bouw hebben we weer mogen beleven! Ruim 1500 kinderen hebben vrijdag 7 juni van heel dichtbij kennis kunnen maken met de Bouw en Infra in Regio Oost.