Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Dag van de bouw 2024 bouw en infra liefhebbers massaal op de been in onze regio

Dag van de Bouw 2024: bouw- en infra liefhebbers massaal op de been in onze regio

Maandag 10 juni 2024

Op zaterdag 8 juni jongstleden opende onze bouw- en infrabedrijven de bouwplaatsen voor jong en oud. Deze 17e editie werd massaal bezocht door liefhebbers van onder andere huizen, scholen, sluizen, wegen, dijken, brandweerkazernes en monumentaal erfgoed. Op deze dag van de bouw dag werd nogmaals benadrukt dat de bouw- en infrasector in onze regio een belangrijke bijdrage levert aan grote maatschappelijke vraagstukken zoals: de energietransitie, mobiliteit, hoogwaterbescherming, gezond drinkwater en het bouwen, onderhouden en verduurzamen van woningen en utiliteitsgebouwen.

Van Heteren: Reeve sluis en fietsbrug Kampen

Als gevolg van klimaatverandering is het essentieel om onze rivieren de ruimte te geven. Kampen en de Zwolle worden nu beschermd door het Reevediep en houden het droog bij hoog water. Ons lidbedrijf Van Heteren Weg- en Waterbouw draagt bij aan de gebiedsontwikkeling van Reevedelta door het aanleggen van deze sluis. Het was dan ook een bijzondere ervaring om zelf in de sluiskolk te mogen te staan. 

Aannemersbedrijf Niehof B.V.: Nieuwbouw Aloysiusschool

Het behoud van de oude gevel was essentieel bij de nieuwbouw van de Aloysiusschool en BSO de bengels in Geesteren. Aannemersbedrijf Niehof B.V. maakt er een waar huzarenstukje van. Tijdens de open dag verzorgde Bouwmensen Almelo, speciale voor kinderen, diverse workshops met de Virtual Reality bril. 

Roelofs Groep: Oosterbeek en Glanerbrug

In Glanerbrug en Oosterbeek werkt Roelofs Groep samen met de gemeenten aan het toekomstbestendig maken van straten en rioleringen. Door klimaatverandering is het noodzakelijk om woonomgevingen gereed te maken en te beschermen tegen hittestress, verdroging en grond- en hemelwateroverlast. Het versterken van biodiversiteit maakt ook hier integraal onderdeel van uit. Tijdens de open dag waren er allerlei activiteiten georganiseerd met elektrische minigravers, simulator spelletjes, mobiele escaperoom en zelf een straatje leggen. Er was zelfs een ijskraam tegen de hitte.



Prins Bouw B.V.: Natuur BelevingsCentrum Oostvaarders

Educatie en excursies in natuurgebieden zijn van groot belang voor kennisoverdracht voor de toekomstige generaties om onze natuur te behouden en te beschermen. Om dit goed te kunnen doen is Prins Bouw bezig om de huidige faciliteiten te verbeteren om een betere voorlichting en gastheerschap mogelijk te maken. Bouwmensen Nunspeet was ook actief betrokken bij het enthousiasmeren van jongeren voor de bouw- en infra. 

Hegeman Materieel en Jansman Bouw: open huis 

In Luttenberg stonden de deuren wagenwijd open voor geïnteresseerden in bouwmaterieel en liefhebbers van Burgerlijke en Utiliteitsbouw (B&U), civiele en industriële bouw. De bedrijven van Hegeman materieel en Jansman bouw zijn naast elkaar gevestigd en vallen onder de Hegeman holding. Tijdens de open dag voelde je je echt thuis en de passie om iets moois neer te zetten ook voor volgende generaties.

Nikkels bouwbedrijf B.V.: Nieuwbouw De Parabool

De Parabool ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking,  jong en oud, bij het vinden van een passende plek in de samenleving. Nikkels bouwbedrijf BV draagt hier aan bij door het bouwen van een nieuwe daglocatie en dagbesteding in Deventer. 




Dura Vermeer, Ploegam en Van Oord: dijkversterking Tiel Waardenbrug

Om Nederland te beschermen tegen hoog water wordt er momenteel gewerkt aan het versterken van bijna 20 kilometer Waaldijk tussen Tiel en Waardenburg. Bouwcombinatie Mekante Diek voert deze dijkversterking uit in opdracht van Waterschap Rivierenland. Mekante Diek is een combinatie van DuraVermeer, Ploegam en Van Oord en voert het project emissiearm uit.

Dijkhof Bouw: Nieuwbouw brandweerkazerne Twello

In Twello wordt momenteel een gloednieuwe duurzame brandweerkazerne gebouwd volgens de nul-op-de-meter principes door Dijkhof Bouw. 

Salverda Bouw: Vitens Diepenveen Boerhaar

Water uit de kraan is voor iedereen vanzelfsprekend. De vraag naar drinkwater blijft maar stijgen als gevolg van de groei van de bevolking, groei van bedrijven en klimaatverandering. Salverda bouw draagt zijn steentje bij door de realisatie van dit drukstation om een betere balans te vinden tussen de vraag en aanbod van drinkwater. Tijdens de open dag was er van alles te ontdekken over de route van drinkwater, technische installaties en de bouw van dit station.
 

Jorrit van Ommen
Verenigingsmanager Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 14 juni 2024
JBN Oost combineert inhoud en verbinding met bedrijfsbezoek en ledenvergadering

Met een bedrijfsbezoek van Jong Bouwend Nederland (JBN) kom je nog eens op plekken waar je normaal niet snel zou komen. De leden van JBN Oost maakten begin juni een uitstapje naar Rc Panels in Lemelerveld. "Prachtig om te zien hoe ze met veel doorzettingsvermogen een innovatief product op de markt hebben gezet."

Vrijdag 14 juni 2024
1500 schoolkinderen ervaren bouw- en infrawereld in Breda

In Breda hebben BouwSchool Breda, onze afdeling Brabant Mid-West, Jinc en 15 aannemers het voor elkaar gekregen om 1.500 leerlingen op vrijdag 7 juni naar het bouwterrein van Blossem in Breda te krijgen. De Onderwijsdag van de Bouw daarmee goed gevuld.

Donderdag 13 juni 2024
Onderwijsdag van de Bouw steeds grootser

Vrijdag 7 juni was het weer de Onderwijsdag van de Bouw. Traditioneel de dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw. De vakgroep was deze dag te gast bij Alsema bv en Van Gelder groep.