1. Home
  2. Nieuws
  3. Cyberrisico s verzekeren

Cyberrisico’s verzekeren?

Donderdag 26 september 2024

De BNL verzekeringen zijn altijd volop in ontwikkeling door een coöperatieve samenwerking tussen In-Staet en Howden in samenspraak met de Bouwend Nederland Verzekeringscommissie.

De belangrijkste  vraag bij risicomanagement is altijd, hoe kwalificeer ik mijn risico’s? (hoog – middel – laag) en wat is de operationele en financiële impact als het misgaat? Dit geldt ook bij je digitale risico’s. Het grote verschil met jouw fysieke risico’s (pand, auto’s, gereedschap, mensen etc.) is dat het veel sneller duidelijk is of je kunt doorwerken als het fout gaat en wat de financiële impact hiervan is.

Bij digitale risico’s is dit vaak minder snel duidelijk en het oplossen van incidenten vereist doorgaans zeer gespecialiseerd werk met tal van aspecten, zoals juridische, technische en reputatiemanagementvraagstukken. Deze diensten kunnen niet altijd door je huidige dienstverleners worden aangeboden, simpelweg omdat zij niet over de benodigde expertise beschikken of omdat  het zelf inkopen van deze diensten zeer kostbaar is.

Het uitgangspunt is om alle leden van Bouwend Nederland (ongeacht bedrijfsomvang) een laagdrempelige en betaalbare Cyber ”oplossing” te kunnen bieden via 3 gelaagde pijlers:

  • APK: Jaarlijkse Cybercheck;
  • Wegenwacht: Direct hulp bij Cyber incidenten;

  • Verzekering: Schadevergoedingen inclusief APK en Wegenwacht.

De verzekering is enorm interessant ondanks dat deze binnen risicomanagement vaak als sluitstuk wordt gezien. Niet alleen vanwege de schadevergoeding die deze biedt bij cyberbeveiligingsincidenten, datalekken en menselijke fouten, maar vooral omdat de cyberverzekering voorziet in de juiste gespecialiseerde dienstverleners die je 24/7 bijstaan met advies en begeleiding op het moment dat jij hen het hardst nodig hebt.

Naast de ruime voorwaarden en concurrerende premie hebben wij een aantal unieke bouwspecifieke dekkingen die de Bouwend Nederland Cyberpolis kenmerken, onder andere vertragingsschade en gemaakte tenderkosten. De kwaliteit van dekking en service is hoog, passend bij de ledenvoordelen van Bouwend Nederland Verzekeringsproducten. Cyberrisico’s kunnen grote en verstrekkende gevolgen hebben, zowel persoonlijk, operationeel als financieel, en samen kunnen we jouw cyber risico’s beheersbaar maken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze website of stel je vraag voor meer informatie aan je contactpersoon bij In-Staet of Howden. Heb je nog geen contactpersoon?  Neem dan contact op via voordeel@bouwendnederland.nl of bel direct naar 079-3252166.

 

 

BNL Ledenvoordeel

Gerelateerd nieuws

Donderdag 26 september 2024
Bouwend Nederland ontvangt ElaadNL Outlook Bouw

Op woensdag 25 september overhandigde Onoph Caron, directeur van ElaadNL, de Outlook Zero Emissie Bouw aan Arno Visser, voorzitter van Bouwend Nederland. Dit rapport biedt een belangrijk inzicht in de verwachte elektrificatie van al het bouwmaterieel. De onderzoekers van ElaadNL verwachten een sterke groei. In het rapport wordt ook de ‘Ladder van laden voor elektrisch bouwen’ geïntroduceerd. Hierin staan verschillende laadoplossingen gerangschikt op wenselijkheid vanuit het maatschappelijke belang.

Donderdag 26 september 2024
Uitnodiging Robots in Business

Tijdens het jaarlijkse event Robots in Business neemt RoboHouse je mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica en krijg je praktische handvatten om te beginnen met innovaties binnen jouw bedrijf. Bouwend Nederland verzorgt een van de break-out sessies.

Donderdag 26 september 2024
Juridische, architectonische en technische aspecten specificeren met STABU

Op de hoek van het Schouwburgplein in Rotterdam bevindt zich het kantoor van ingenieursbureau Multical. Circa dertig collega’s werken hier aan projecten voor gemeenten, architecten, onderwijsinstanties, gezondheidszorg, vastgoedbeheerders, woningcorporaties en ontwikkelende aannemers. Eén van de specialiteiten is het vervaardigen van STABU-bestekboeken, vertelt directeur projecten René van Wijk. “Met STABU weet je zeker dat alle juridische, architectonische en technische aspecten van een bouwwerk tot in detail goed gespecificeerd kunnen worden.”