1. Home
  2. Nieuws
  3. Wijziging van de regeling bodemkwaliteit 2022

Wijziging van de Regeling bodemkwaliteit 2022

Woensdag 28 augustus 2024

Op 21 augustus 2024 is een wijziging van de Regeling bodemkwaliteit 2022 in de Staatscourant geplaatst. De wijziging bestaat uit het herstellen van een aantal verkeerde verwijzingen. Ook bevat deze een actualisatie van verwijzingen naar normdocumenten in bijlage C van de regeling. De wijziging treedt in werking op 1 oktober 2024. Periodiek vinden wijzigingen plaats in de Rbk 2022, zoals met deze wijzigingsregeling.

Het Besluit bodemkwaliteit (Bbk) en de Regeling bodemkwaliteit 2022 (Rbk 2022) stellen regels aan kwaliteitsborging bij bodembeheer (Kwalibo) en het opstellen van de milieu verklaringen bodemkwaliteit. De regels hebben te maken met de milieubelastende activiteiten 'toepassen van bouwstoffen' en 'toepassen van grond of baggerspecie' uit het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal). Op deze website kunt u de op dit moment geldende versie van de Rbk 2022 raadplegen. De wijziging van de Regeling bodemkwaliteit 2022 per 1 oktober 2024 kun je hier lezen.

Yvonne de Rijck
Adviseur techniek vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 30 augustus 2024
Verzwaring E-net: van woorden naar daden

Op 11 juni 2024 hebben zes regionale netbeheerders, 30 aannemers en een groep installateurs het Uitvoeringsakkoord NUA ondertekend. Daarin hebben zij afspraken gemaakt over hoe zij gezamenlijk het elektriciteitsnet sneller, efficiënter en effectiever gaan uitbreiden en verzwaren. Hoe worden deze mooie woorden op papier omgezet naar concrete daden in de praktijk?

Dinsdag 13 augustus 2024
'Als uitvoerder moet je natuurlijk álles weten en kunnen'

Het akkerbouwbedrijf of de infra? Een jaar of twee geleden twijfelde Luca van der Vegt nog welke richting hij zou opgaan. Inmiddels heeft hij het eerste jaar van de versnelde opleiding Allround Vakman GWW afgerond en weet hij dat hij bij de infra op zijn plek is. "Je doet elke dag iets anders en je hebt goede doorgroeimogelijkheden." Zo hoopt hij over drie jaar het diploma Uitvoerder Bouw/infra op zak te hebben.

Maandag 12 augustus 2024
Samen voor duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid wordt steeds belangrijker. Ook binnen de ondergrondse infra doen we zwaar werk, moeten we langer doorwerken en moeten we steeds meer werk doen, met minder mensen. De vakgroep is daarom blij met initiatieven binnen de branche die de duurzame inzetbaarheid van onze leden groter maakt.