Startdatum subsidieregeling DUMAVA 3 juni
Dinsdag 21 mei 2024
Maatschappelijk vastgoedeigenaren vroegen massaal subsidie aan op 3 oktober 2022, de dag dat de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) opende. Het totale budget van € 150 miljoen was meteen bereikt. Ben je eigenaar van maatschappelijk vastgoed en heb je nog geen DUMAVA kunnen aanvragen? Het is verstandig om door te gaan met uitzoeken wat voor verduurzamingsmaatregelen je wilt nemen en wat je allemaal nodig hebt voor een aanvraag, want DUMAVA gaat weer open.
De voorbereiding van een subsidieaanvraag kan veel tijd kosten. In het aanvraagproces van DUMAVA is een energieadvies een belangrijk en verplicht onderdeel. Aan de hand van het energieadvies, kun je bepalen welke verduurzamingsmaatregelen het beste bij jouw gebouw passen. Heb je recent een energieadvies laten opstellen? Het advies mag op het moment van de subsidieaanvraag maximaal 36 maanden oud zijn. Let er op dat je pas mag starten met de verduurzaming van het gebouw, nádat je een subsidieaanvraag hebt ingediend.
Regeling mogelijk eerder open
DUMAVA gaat op 3 juni 2024 weer open. Door de grote interesse, wordt er op dit moment gekeken of de regeling eerder open kan. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via de DUMAVA subsidiepagina, je vindt de link onderaan dit bericht.
Extra ondersteuning
Naast DUMAVA, ging op 3 oktober ook de Regeling specifieke uitkering ontzorgingsprogramma open. Met deze regeling kunnen provincies maatschappelijk vastgoedeigenaren ondersteunen in de verduurzaming van hun gebouw. In 2020 ging deze regeling voor de eerste keer open. Er lopen op dit moment ruim 500 trajecten met eigenaren, om bijna 1200 gebouwen te verduurzamen. Deze gebouwen zijn verspreid over 181 Nederlandse gemeenten.
Meer informatie?
Gerelateerd nieuws
Op 18 december 2024 is er een onderhandelingsresultaat voor de cao voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings-en het glazeniersbedrijf bereikt. Deze cao heeft een looptijd van 18 maanden, van 01-01-2025 t/m 30-06-2026
Het afgelopen jaar heeft Kenniscentrum Glas, samen met een klankbordgroep van professionals uit de markt, de opzet en inhoud van de cursussen Glaszetten herzien. Het uitgangspunt daarbij is geweest om glaszetcursussen te ontwerpen die voldoen aan de huidige marktvraag en om ervoor te zorgen dat er vaardige- en gekwalificeerde glaszetters worden opgeleid.
Op woensdag 4 december gingen werkgevers en werknemers voor de tweede keer om tafel om te komen tot een nieuwe cao Vlakglas.