1. Home
  2. Nieuws
  3. Subsidieregeling dumava opnieuw open

Startdatum subsidieregeling DUMAVA 3 juni

Dinsdag 21 mei 2024

Maatschappelijk vastgoedeigenaren vroegen massaal subsidie aan op 3 oktober 2022, de dag dat de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) opende. Het totale budget van € 150 miljoen was meteen bereikt. Ben je eigenaar van maatschappelijk vastgoed en heb je nog geen DUMAVA kunnen aanvragen? Het is verstandig om door te gaan met uitzoeken wat voor verduurzamingsmaatregelen je wilt nemen en wat je allemaal nodig hebt voor een aanvraag, want DUMAVA gaat weer open.

De voorbereiding van een subsidieaanvraag kan veel tijd kosten. In het aanvraagproces van DUMAVA is een energieadvies een belangrijk en verplicht onderdeel. Aan de hand van het energieadvies, kun je bepalen welke verduurzamingsmaatregelen het beste bij jouw gebouw passen. Heb je recent een energieadvies laten opstellen? Het advies mag op het moment van de subsidieaanvraag maximaal 36 maanden oud zijn. Let er op dat je pas mag starten met de verduurzaming van het gebouw, nádat je een subsidieaanvraag hebt ingediend.

Regeling mogelijk eerder open

DUMAVA gaat op 3 juni 2024 weer open. Door de grote interesse, wordt er op dit moment gekeken of de regeling eerder open kan. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via de DUMAVA subsidiepagina, je vindt de link onderaan dit bericht. 

Extra ondersteuning

Naast DUMAVA, ging op 3 oktober ook de Regeling specifieke uitkering ontzorgingsprogramma open. Met deze regeling kunnen provincies maatschappelijk vastgoedeigenaren ondersteunen in de verduurzaming van hun gebouw. In 2020 ging deze regeling voor de eerste keer open. Er lopen op dit moment ruim 500 trajecten met eigenaren, om bijna 1200 gebouwen te verduurzamen. Deze gebouwen zijn verspreid over 181 Nederlandse gemeenten.

 

Meer informatie?

Cor Wittekoek
Verenigingsmanager Vakgroep GLAS
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 14 april 2025
Alleen schoon glas is geschikt voor recycling

25 jaar geleden nam de glasbranche het initiatief om VRN op te richten. Hiermee waren wij de eerste producenten en leveranciers van een bouwmateriaal die formeel Producentenverantwoordelijkheid instelden. Dankzij de inzet van de inzamelpunten van vlakglas, is sinds de oprichting van VRN al meer dan 1.680.000 ton vlakglasafval ingezameld en gerecycled.

Donderdag 27 maart 2025
ISDE subsidie: juiste SBI code is een vereiste

Bij de aanvraag van de ISDE subsidie is het van belang dat bij de inschrijving in de Kamer van Koophandel, de juiste SBI code is ingevuld. RVO controleert bij de aanvraag van de subsidie of het bedrijf wat de isolerende maatregel heeft aangebracht, zoals isolatieglas, in de sectie bouwnijverheid valt. Dit betreft de SBI codes die beginnen met 41, 42 of 43. Veel van onze leden hebben als hoofdactiviteit de groothandel in vlakglas en plaatsen daarnaast glas. De bijbehorende SBI code zit niet in deze categorie.

Dinsdag 18 maart 2025
Hergebruik van glas: samenwerking in de glasbranche

Tijdens de BouwBeurs 2025 presenteerde BNL Vakgroep Glas het Glasplein: dé plek waar de vlakglasbranche samenkwam om innovaties te promoten. Een belangrijk thema was het hergebruik van glas en hoe de branche hierin gezamenlijk optrekt. Hierover werd ook gesproken in het Bouwbeurs Nieuwscafé. Bekijk de video in dit bericht.