1. Home
  2. Nieuws
  3. Ser toolbox helpt bij verplichte rapportage diversiteit in de top

SER-toolbox helpt bij verplichte rapportage diversiteit in de top

Dinsdag 24 september 2024

Bedrijven, die verplicht zijn om te rapporteren, hebben tot en met 31 oktober a.s. gelegenheid om in het SER Diversiteitsportaal te rapporteren over hun ambities en plannen van aanpak voor een evenwichtiger man-vrouwverhouding in de (sub)top.

De Sociaal-Economische Raad heeft onlangs een SER Rapportage Toolbox uitgebracht. De box is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die onder de Wet ingroeiquotum- en streefcijfers vallen.

Aanleiding van de totstandkoming van de SER Rapportage Toolbox is de naderende deadline voor grote vennootschappen. Bedrijven hebben tot en met 31 oktober a.s. gelegenheid om in het SER Diversiteitsportaal te rapporteren over hun ambities en plannen van aanpak voor een evenwichtiger man-vrouwverhouding in de (sub)top. Met de toolbox beoogt de SER rapportageplichtige bedrijven te ondersteunen met video- tutorials, good practices, tools en meer.

Bredere campagne ter inspiratie van bedrijven
De toolbox maakt onderdeel uit van een campagne rondom het SER Diversiteitsportaal. Daarbij krijgen bedrijven inspirerende voorbeelden en tools aangereikt voor hun rapportage in het diversiteitsportaal over de huidige man-vrouwverhouding, de ambities voor meer diversiteit in de (sub)top en het opstellen van het daarvoor benodigde plan van aanpak.

Rapportageverplichting voor grote vennootschappen
Bedrijven hebben tot en met 31 oktober 2024 de tijd om te rapporteren over streefcijfers en de man-vrouwverhouding in de (sub)top via het SER Diversiteitsportaal. De SER ondersteunt bedrijven bij het implementeren van deze wet voor meer genderdiversiteit in de (sub)top van het bedrijfsleven.

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 24 september 2024
JBN Oost beleeft educatieve excursie in Enschede

Zo'n vier keer per jaar komt Jong Bouwend Nederland Oost samen. Vaak staat er een informatieve sessie op het programma, zoals donderdag 19 september. In Enschede deden de JBN'ers nuttige informatie op over open samenwerken in de keten en groen asfalt.

Vrijdag 20 september 2024
Openheid is troef bij leerzame A1-excursie

Infraplatform Oost en de afdeling Stedendriekhoek Salland organiseerden woensdag 19 september samen een uitermate boeiende excursie naar het A1 traject tussen Apeldoorn en Twello. Weliswaar draaide het om infrawerkzaamheden, maar ook voor de bouwers was het een nuttige middag. Gastheer Heijmans legde namelijk van alles uit over de aanpak van het emissie-arme project.

Woensdag 18 september 2024
Timmerhuis Groep en Gemeente Oldenzaal inspireren Basisschool de Leemstee

Timmerhuis Groep heeft samen met de gemeente Oldenzaal een waardevolle bijdrage geleverd aan de themaweek Bouw van basisschool de Leemstee in Oldenzaal. Het evenement was een groot succes, waarbij zowel de leerkrachten, de kinderen als de gemeente zeer enthousiast waren.