Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Publicatie voor opdrachtgevers geef ruimte aan innovaties

Publicatie voor opdrachtgevers: geef ruimte aan innovaties

Donderdag 11 april 2024

Onze nieuwe publicatie beschrijft voor opdrachtgevers hoe ze out of the box oplossingen kunnen stimuleren. Natuurlijk mag je hen er ook op wijzen.

Ruim baan voor innovaties in de bouw en infra

Er is in Nederland veel werk aan de winkel om te verduurzamen, de gebouwde omgeving klimaatadaptief te maken en de achterstanden in het onderhoud weg te werken. De toenemende bevolkingsdichtheid, de aanscherping van milieuregels en een tekort aan personeel zorgen voor uitdagingen, die je met traditioneel werken moeilijk kan oplossen. Innovaties openen de noodzakelijke nieuwe wegen om vaart te maken en vooruitgang te boeken.

Voor jou als ondernemer niets nieuws natuurlijk. Maar veel (kleinere) opdrachtgevers weten niet goed hoe ze innovaties kunnen uitvragen binnen de aanbestedingsregels. Daarom hebben we deze publicatie gemaakt.

Onze medewerkers zullen deze mogelijkheden onder de aandacht brengen in hun gesprekken met lokale overheden. En natuurlijk kan jij opdrachtgevers ook op de mogelijkheden wijzen aan de hand van deze publicatie.

 

Download de publicatie:

 

Jos van Alphen
Adviseur aanbestedingsrecht
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 8 juli 2024
'Samen bouwen aan digitale vooruitgang'

Het aanbod van ons om deel te nemen aan een onderzoek naar de invloed van BIM op functies in de bouw, kwam voor Maas-Jacobs op het juiste moment. Vanaf volgend jaar gaan ze de ontwerpfase van alle projecten in 3D uitvoeren. Wat betekent dat voor de taken van medewerkers, en hoe ervaren zij deze taken? Het onderzoek leverde waardevolle inzichten op, vertelt BIM-manager Patrick van Dongen.

Vrijdag 28 juni 2024
Slimmer samenwerken met het digitaal bouwwerkdossier

Vorige week is het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) gelanceerd. Het DSGO kent negen belangrijke bouwstenen, waaronder standaarden, uitwisselingsprotocollen en zaken als identificatie en autorisatie. Joppe Duindam, manager brancheontwikkeling en verenigingszaken: “Beter digitaal samenwerken is cruciaal om een groot aantal maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Het recent door Ketenstandaard gepubliceerde whitepaper over het digitaal bouwwerkdossier beschrijft hoe deze digitale samenwerking goed kan werken voor onze sector.”

Maandag 17 juni 2024
Lancering Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving

Het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) is klaar voor gebruik: op 18 juni wordt versie 1.0 van het afsprakenstelsel gelanceerd en officieel overgedragen aan de markt. Met DSGO is een veilige, betrouwbare en gecontroleerde toegang tot digitale informatie vanuit de hele keten in de ontwerp-, bouw- en technieksector een flinke stap dichterbij.