1. Home
  2. Nieuws
  3. Onderhandelingsresultaat cao railinfrastructuur ab stemt in

Onderhandelingsresultaat cao Railinfrastructuur: AB stemt in

Dinsdag 13 december 2022

Op 5 december hebben cao-partijen voor de cao Railinfrastructuur (RIS) een onderhandelingsresultaat (OHR) bereikt voor een nieuwe Cao. In een vergadering op 7 december heeft ons Algemeen Bestuur met dit akkoord ingestemd.

Bekijk via deze link het onderhandelingsresultaat. In vier overlegrondes kwamen cao-partijen (de vakgroep Railinfra van Bouwend Nederland en Strukton Rail enerzijds en FNV, CNV en Vakorganisatie Het Zwarte Corps anderzijds) tot overeenstemming. De werkgevers hebben zich inmiddels akkoord verklaard. De vakbonden zullen uiterlijk eind december de uitslag van hun ledenraadpleging bekend maken.

Charles Verheyen
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 27 augustus 2024
Voor zwaarwerkregeling tellen per 2025 ook gewerkte jaren als uitzendkracht mee

De uitzendbranche kan per 1 januari 2025 ook gebruikmaken van de zwaarwerkregeling voor de bouw en infra. Cao-partijen van de uitzendbranche en bouw en infra zijn dit overeengekomen. Dit is goed nieuws voor medewerkers in de bouw en infra die een aantal jaren als uitzendkracht hebben gewerkt. Onder voorwaarden tellen die jaren namelijk vanaf 2025 voor hen ook mee.

Woensdag 7 augustus 2024
Cao Railinfrastructuur algemeen verbindend verklaard in Staatscourant

Op 26 juli 2024 is het besluit tot algemeenverbindendverklaring (AVV) van de cao Railinfrastructuur (RIS) gepubliceerd in de Staatscourant.

Donderdag 14 maart 2024
Onderhandelingsakkoord cao voor de groothandel in vlakglas

De achterban van de vakbonden CNV en FNV hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat wat op 28 februari 2024 is bereikt. Hiermee is de cao voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf 2024 definitief.