Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Lennard heij nieuwe algemeen directeur bouwend nederland

Lennard Heij nieuwe algemeen directeur Bouwend Nederland

Dinsdag 16 juli 2024

Het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland stemde vandaag unaniem in met de benoeming van Lennard Heij (1977) tot algemeen directeur. Na een uitgebreid wervingstraject is Lennard geselecteerd om de directie en werkorganisatie te leiden. Juist met zijn bouwachtergrond kan hij het belang van de lidbedrijven in het oog houden en de bouw- en infrasector verder helpen versterken. Na het vertrek van Fries Heinis vervulde Lennard de rol al op interim basis.

Lennard Heij brengt veel relevante werkervaring mee, zowel op directieniveau als bestuurlijk. Van 2015 tot en met 2022 was Lennard directeur Projecten bij BAM Infra Nederland. Voor de vereniging is hij ook geen onbekende, want tussen 2019 en 2023 was Lennard lid van het Dagelijks Bestuur. Hij was tevens voorzitter van de Taskforce Infra.

Ervaren directeur met praktijkkennis

"Doorslaggevend in de keuze voor Lennard Heij is niet alleen zijn ruime leidinggevende ervaring als directeur, maar ook zijn achtergrond. Lennard studeerde Civiele Technologie & Management aan de Universiteit Twente en bouwde daarna een loopbaan op in de bouwsector. Met zijn directe praktijkkennis van de bouw- en infra en ervaring als bestuurder kent hij onze vereniging en veel van onze leden. Hij kan hierdoor uit eigen ervaring kijken vanuit het ledenperspectief," licht Arno Visser, voorzitter van Bouwend Nederland toe. "Lennard weet dat de wereld verandert en dat dit ook van grote invloed is op de bouwsector. En andersom: dat de bouwsector ook een cruciale bijdrage levert aan de energietransitie, verduurzaming, bereikbaarheid en aanpak van de woningnood. Ik ben ervan overtuigd dat Lennard de juiste persoon is om deze rol te vervullen."

Voortbouwen op sterke basis

"Ik ben verheugd met mijn nieuwe uitdaging. Als tijdelijk algemeen directeur en daarvoor als bestuurslid heb ik al kennisgemaakt met Arno Visser, de directie en een deel van de werkorganisatie," zegt Lennard Heij, de nieuwe algemeen directeur van Bouwend Nederland. "Samen met dit enthousiaste team en onze leden wil ik voortbouwen op de sterke basis die al is gelegd. Ik ken de bouw- en infrasector en weet dat die volop in transitie is. Daarom kijk ik ernaar uit om de lidbedrijven waar nodig te ondersteunen. Met mijn ervaring uit zowel het bedrijfsleven als de vereniging, verwacht ik een waardevolle bijdrage te leveren aan de juiste voorwaarden waarmee onze sector door kan bouwen aan een mooier en toekomstbestendig Nederland."

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 9 juli 2024
Oproep aan minister: maak schoon en voldoende water tot topprioriteit

AARDige Buren, Aedes, ANWB, Biohuis, Bouwend Nederland, Caring Farmers, Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, NEPROM, Vereniging Eigen Huis en Vewin met hun achterban van ruim 6,5 miljoen Nederlanders en 5000 bedrijven en woningcorporaties roepen de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat Barry Madlener op om schoon, voldoende en betaalbaar water voor mens en natuur te waarborgen in het nieuwe regeringsprogramma. Dit initiatief komt voort uit de dringende noodzaak om waterkwaliteit en -beschikbaarheid in Nederland te verbeteren in het licht van groeiend watergebruik, toenemende vervuiling en klimaatverandering.

Dinsdag 2 juli 2024
Economische krimp en gemengde vooruitzichten in de bouwketen in voorjaar 2024

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft vandaag de Monitor Bouwketen Voorjaar 2024 gepubliceerd, waarin de recente economische ontwikkelingen en de stand van de conjunctuur binnen de bouwketen worden beschreven.

Dinsdag 18 juni 2024
Maxime Verhagens mbo klussenbus rijdt rond op Bonaire

Een bericht vanaf Bonaire van de oud-voorzitter van Bouwend Nederland.