1. Home
  2. Nieuws
  3. Harde afspraken over 100000 vergunningen

Harde afspraken over 100.000 vergunningen

Maandag 14 oktober 2024

Voorzitter Arno Visser besprak afgelopen zondag het woningtekort bij WNL Op Zondag met Kamerlid Merlien Welzijn van NSC. Hij benadrukte dat niet het gebrek aan wetgeving ertoe heeft geleidt dat het woningtekort de 400.000 is gepasseerd, maar het gebrek aan afgegeven vergunningen. Op minister Keijzers voorgenomen Woontop moeten afdwingbare afspraken worden gemaakt die ervoor zorgen dat er jaarlijks 100.000 bouwvergunningen worden afgegeven. Kamerlid Welzijn kon zich vinden in deze oproep.

Meer wetgeving is niet de oplossing

“Er wordt geen woning betrokken waar geen vergunning voor is afgegeven. Als we 100.000 woningen per jaar willen bouwen moeten er dus 100.000 vergunningen worden afgegeven, maar die zijn er niet. En dat zit niet in de wetgeving. Je lost dit probleem niet op met meer wetgeving,” aldus Visser. Niet meer wetgeving, maar daadkrachtig bestuur lost het woningtekort op: “Het begint bij gemeenten die locaties moeten aanwijzen. Waar gemeenten en provincies er niet uitkomen, moet de minister zeggen: en nu gaan we het doen.”

Aflevering terugkijken

Je kunt de aflevering van WNL Op Zondag terugkijken via onderstaande link.

WNL Op Zondag, 13 oktober 2024

Daphne Warnar
Senior communicatieadviseur/woordvoerder
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 7 oktober 2024
Bouwend Nederland aan Tweede Kamer: investeer in de Nederlandse infrastructuur

Het is positief dat het kabinet erkent dat onze infrastructuur voor de ‘grootste instandhoudingsopgave ooit’ staat. De problematiek wordt nu eindelijk erkent. Maar bij de grootste opgave ooit hoort een bijbehorend budget. Helaas wordt er niet extra geïnvesteerd in infrastructuur. Bouwend Nederland roept de Tweede Kamer op om boter bij de vis te doen in aanloop naar het begrotingsdebat van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Woensdag 25 september 2024
Watermanifest aangeboden aan Tweede Kamer

De Maatschappelijke Watercoalitie, bestaand uit bouw, bedrijfsleven, techniek, natuur, de drinkwatersector, woningcorporaties, huizenbezitters, projectontwikkelaars, boeren, kenniscentra, recreatie en gezondheidsfondsen heeft het Watermanifest aan leden van de Tweede Kamer overhandigd. Volgens de coalitie doet het Kabinet-Schoof onvoldoende om aan de doelen van de Kaderrichtlijn Water te voldoen. Ze roept daarom de politiek op om meer urgentie te tonen en maatregelen te treffen om voldoende schoon water in de toekomst te garanderen.

Dinsdag 16 juli 2024
Lennard Heij nieuwe algemeen directeur Bouwend Nederland

Het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland stemde vandaag unaniem in met de benoeming van Lennard Heij (1977) tot algemeen directeur. Na een uitgebreid wervingstraject is Lennard geselecteerd om de directie en werkorganisatie te leiden. Juist met zijn bouwachtergrond kan hij het belang van de lidbedrijven in het oog houden en de bouw- en infrasector verder helpen versterken. Na het vertrek van Fries Heinis vervulde Lennard de rol al op interim basis.