1. Home
  2. Nieuws
  3. Future builders day het evenement voor de bouwers van morgen

Future Builders Day: hét evenement voor de bouwers van morgen

Vrijdag 25 oktober 2024

Op dinsdag 19 november vindt in de Fokker Terminal Den Haag de vierde editie van Future Builders Day (FBD) plaats: voor studenten en docenten van het beroeps- én wetenschappelijk onderwijs die zich willen laten inspireren door de nieuwste innovaties en technologische snufjes in de bouw en infra. Het thema dit jaar: Fit for the Future. Keynotespreker is YouTuber en influencer Soufiane Touzani die zijn persoonlijke en zakelijke challenges deelt.

Arjan Walinga is beleidsadviseur ketennsamenwerking en geestelijk vader van Future Builders Day. Wat zijn zijn doelen voor het event, doelgroepen en de toekomstplannen?

Voor wie is Future Builders Day?

"FBD is in de eerste plaats bedoeld voor studenten en docenten van het beroeps- en wetenschappelijk onderwijs in het domein gebouwde omgeving. Dit varieert van MBO- tot aan WO-studenten. Ook studenten die hun vakgebied willen toepassen in onze mooie sector zijn harte welkom: de toekomstige IT'er, econoom en programmeur. Ook mkb'ers die inspiratie willen opdoen, kunnen veel halen uit dit evenement. Je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen."

Hoe is het idee voor Future Builders Day ontstaan?

"Bij Bouwend Nederland zijn we altijd bezig met het versnellen van ontwikkelingen die cruciaal zijn voor onze sector. Denk aan thema's als bouwlogistiek en emissieloos bouwen en werken. We zagen dat deze innovaties niet alleen belangrijk zijn voor de huidige leden, maar ook voor de nieuwe generatie die straks aan de slag gaat in deze branche. Studenten zijn de werknemers en ondernemers van morgen. We wilden hen daarom nog meer betrekken bij de snelle veranderingen binnen de bouw en infra en laten zien wat er allemaal mogelijk is. Zo is het idee voor Future Builders Day ontstaan, waarbij we studenten en docenten helpen om up-to-date te blijven en inspireren en wat hopelijk leidt tot nog meer vernieuwing in het bedrijf waar onze werknemers van de toekomst aan de slag gaan."

Wat zijn de toekomstplannen voor Future Builders Day?

"Over vijf jaar is Future Builders Day een vaste waarde in de bouw- en infrasector. We willen dat het een breed gedragen evenement wordt, waarbij verschillende disciplines uit de gebouwde omgeving samenkomen. Denk aan planners, ingenieurs, architecten, installateurs, en natuurlijk ook de bedrijven uit de bouw en infra zelf."

Wat is de rol van Soufiane Touzani tijdens FBD?

"Elk jaar nodigen we een inspirerende gastspreker uit die aansluit bij het thema van het evenement. Vorig jaar was dat kickbokser Rico Verhoeven, passend bij het thema 'Fight for the Future'. Dit jaar staat het thema 'Fit for the Future' centraal en daarom hebben we Soufiane Touzani uitgenodigd. Hij zal de studenten inspireren met zijn persoonlijke verhaal en laten zien hoe je, zelfs wanneer het tegenzit, toch een verschil kunt maken. Touzani moedigt jongeren aan om door te zetten en kansen te benutten, ongeacht de obstakels die studenten ook tegenkomen tijdens hun studie." 

Touzani roept studenten op om naar Den Haag te komen

Bekijk via deze link de oproepvideo van Soufiane Touzani op YouTube.

Meer weten over Future Builders Day of je aanmelden? Bezoek dan de website.

Arjan Walinga
Beleidsadviseur ketensamenwerking
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 18 maart 2024
351,6 miljoen voor structureel techniekonderwijs voor alle kinderen

Het programma Techkwadraat (ingediend als NGF-voorstel “Investeren in het talent van de toekomst”), met als doel om technologieonderwijs voor elk kind toegankelijk te maken, kan van start. Het kabinet heeft op advies van de Nationaal Groeifonds commissie besloten om deels voorwaardelijk 351,6 miljoen euro aan dit voorstel toe te kennen. Regionale en landelijke partners kunnen met deze impuls overal in Nederland leerrijke omgevingen creëren waar kinderen en jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen, zowel op school als daarbuiten. Of het gaat om techniek, technologie, ICT, (natuur)wetenschappen en praktijkvaardigheden: we willen zorgen voor een brede oriëntatie in al deze richtingen. Kinderen en jongeren komt tot hun 16e jaar structureel in aanraking met techniek én dus bouw en infra.

Vrijdag 21 april 2023
Future Builders Day 2023 waanzinnig succes

Al ruim voor de start stroomt de Fokker Terminal in Den Haag op donderdag 20 april vol met bouw- en infrastudenten en hun docenten. Aanwezige bedrijven staan deze derde editie van Future Builders Day te popelen om nieuwsgierig talent kennis te laten maken met hun inspirerende innovaties op het gebied van onder andere circulariteit, efficiency en duurzaamheid.