1. Home
  2. Nieuws
  3. Belangeloos coaching en advies op het vlak van veiligheid

Belangeloos coaching en advies op het vlak van veiligheid

Vrijdag 27 september 2024

Wil je eens sparren met een ervaringsdeskundige over het proces naar een groter veiligheidsbewustzijn in je eigen organisatie? Bij de ondertekenaars van de Governance Code is al veel ervaring beschikbaar. Die delen ze graag.

Om organisaties in de bouwbranche te helpen bij de certificering voor de NEN Safety Culture Ladder, bieden de ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) coaching en advies aan. Via mentoring delen ze belangeloos hun ervaringen en inzichten met collega-organisaties, opdrachtnemers of opdrachtgevers. Je blijft zelf in de lead van het certificeringsproces.

In de Spelregels Mentorschap lees je hoe het werkt. Wil je gebruik maken van een mentor? Stuur dan een mail.

Werkboek Samen klimmen op de veiligheidsladder

Wij ontwikkelden eerder dit jaar ook het werkboek Samen klimmen op de veiligheidsladder, met praktische tips om de stap naar trede 3 op de Safety Culture Ladder te zetten. Ga voor meer informatie naar de themapagina op onze website.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 3 oktober 2024
Veilig werken in de ondergrond: de kleur zegt niet alles

De komende jaren vinden er veel graafbewegingen plaats in de ondergrond, voor onder andere de energieopgave, woningbouw en mobiliteit. De kans is groot dat je bij deze graafwerkzaamheden kabels en leidingen aantreft en moet herkennen. De ervaring leert jammer genoeg dat dit niet altijd goed verloopt. We willen graag van elkaar leren.

Donderdag 3 oktober 2024
Onderschat de gevaren van elektriciteit in de bouw niet.

Elektrische gevaren behoren tot de TOP-5 risico’s in de bouwsector. Hoewel ernstige incidenten zoals elektrocutie of vlamboog incidenten met dodelijke afloop zeldzaam zijn, komen kleinere ongevallen, zoals elektrische schokken, regelmatig voor. Deze kunnen soms met lichte schade eindigen, maar het verschil met een ernstig arbeidsongeval is klein. De GCVB heeft hiervoor gratis hulpmiddelen ontwikkeld die bedrijven kunnen gebruiken.

Donderdag 26 september 2024
Nieuwe Schadelijke Stoffen Assistent nu beschikbaar

De Schadelijke Stoffen Assistent is nu beschikbaar voor alle bouw- en infrabedrijven. Met deze kosteloze tool kun je op een eenvoudige manier voldoen aan de registratie-eisen van gevaarlijke stoffen, zoals vereist door de Arbowet. Het instrument wordt nog verder ontwikkeld zodat het volledig voldoet aan het 4-stappenplan van de Zelfinspectie Gevaarlijke Stoffen van de Nederlandse Arbeidsinspectie.