Algemeen directeur Fries Heinis stapt van Bouwend Nederland over naar RAI Vereniging
Donderdag 21 maart 2024
Na bijna tien jaar vertrekt Fries Heinis (55) bij Bouwend Nederland. Op 1 augustus wordt hij de nieuwe algemeen directeur van RAI Vereniging. Hij volgt daar Olaf de Bruijn op die per 1 oktober met vroegpensioen gaat. Fries Heinis blijft tot 1 juli in functie en de zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestart.
"Ik wil Fries bedanken voor de samenwerking en 10 jaar inzet voor onze leden en voor de bouw- en infrasector", zegt Arno Visser, voorzitter Bouwend Nederland. "Toen hij startte zat Nederland midden in een crisis en veel bouw- en infrabedrijven hadden het lastig. Fries hervormde de structuur van de organisatie succesvol en zorgde dat de stem van leden weer centraal kwam te staan. Onder zijn leiding heeft de bureauorganisatie de vereniging versterkt en steeg het aantal leden flink. Ook heeft hij de externe positionering van Bouwend Nederland verbeterd door nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Ik wens hem veel succes bij de RAI Vereniging.
Heinis kijkt terug op tien mooie jaren
"Ik kijk terug op tien mooie jaren in een prachtige sector. Ik heb honderden leden mogen bezoeken, zowel op kantoor als op de bouwplaats. Trots, passie en vakmanschap staan centraal bij alle bedrijven", aldus Heinis. "Bouwers zijn de onmisbare kracht achter de ontwikkeling en realisatie van (woning)bouwprojecten, de energietransitie en het bereikbaar houden van ons land. Ik ben trots op de mooie resultaten die ik samen met collega's, leden en bestuurders van Bouwend Nederland heb behaald en vond het een eer om met en voor ze te werken."
Gerelateerd nieuws
In de bouw en infra speelt de UAV-GC een cruciale rol, maar waarom heeft de herziening van deze contractvoorwaarden maar liefst acht jaar geduurd? Wat betekenen de veranderingen voor opdrachtgevers en opdrachtnemers?
We lanceren met trots en op veler verzoek een video waarin we in iets meer dan één minuut aan iedereen laten zien wat wij als sector iedere dag samen doen en waarom dat belangrijk is voor Nederland.
Op 1 januari 2025 treedt de geactualiseerde Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw (RWU) in werking. Deze regeling wordt gebruikt om prijswijzigingen tijdens de uitvoering van bouwprojecten op een transparante manier tussen opdrachtgever en aannemer te verrekenen. De actualisatie is een initiatief van Techniek Nederland, Bouwend Nederland en het Rijksvastgoedbedrijf. De RWU 2025 is op een aantal punten vernieuwd ten opzichte van de huidige versie die al vanaf 1991 wordt gehanteerd.